arrowup

ОФИЦИАЛНИ ПРАВИЛА НА АКТИВАЦИЯТА

„Участвай в турнира eCOPA Coca-Cola 2018

23.03.2018 г.

 

Промяна в Официалните правила /09.04.2018 г./

Активацията се състои от 3 етапа:

..................................................................

 

РАЗДЕЛ 1.

ОРГАНИЗАТОР И ОФИЦИАЛНИ ПРАВИЛА НА АКТИВАЦИЯТА

 1. Възложител на активацията „Участвай в турнира eCOPA Coca-Cola 2018 („Активацията“) е S.A. Coca-Cola Services N.V., 1424 Chaussée de Mons, B-1070 Brussels, Belgium.
 2. Организатори на Активацията са СМАРТ Комуникейшънс, София 1712, бул. „Александър Малинов“ 87 и „Амекси“ ООД, гр. София, ул. „Христо Максимов“ № 7 („Организатори“).
 3. Активацията се провежда на уебсайта www.mysparx.bg (от 23-ти март до 10-ти април (включително) 2018 година), администриран от „Амекси“ ООД, гр. София, ул. „Христо Максимов“ № 7 („Администратор“), под формата на онлайн турнир – от 13-ти април до 22-ри април 2018 г., както и по време на събитието от турнира „Купата на Coca-Cola 2018” на 28-ми април 2018 г. в спортен център „Изгрев“ (Бургас, районен парк „Изгрев“).
 4. Участниците в Активацията са длъжни да спазват условията, сроковете и разпоредбите на изложените по-долу официални правила на Активацията (наречени тук по-долу „Официални правила“), както и на условията за ползване на уебсайта www.mysparx.bg
 5. Официалните правила ще бъдат публично оповестени и ще бъдат достъпни за целия период на Активацията на интернет адреси: www.mysparx.bg и www.houserules.bg
 6. Организаторите и Администраторът на Активацията си запазват правото да допълват или променят Официалните правила, като промените влизат в сила след предварителното им оповестяване на интернет адреси: www.mysparx.bg и www.houserules.bg
 7. Тази Активация по никакъв начин не e спонсорирана и/или администрирана от FIFA®, EA Games® или Sony Playstation®. Всички въпроси, коментари или оплаквания, свързани с Активацията, трябва да бъдат отправяни към Организаторите, а не към FIFA®, EA Games® или Sony Playstation®.

 

РАЗДЕЛ 2.

ТЕРИТОРИЯ НА ПРОВЕЖДАНЕ НА АКТИВАЦИЯТА

 1. Активацията се организира и провежда на територията на Република България.

 

РАЗДЕЛ 3.

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА АКТИВАЦИЯТА

 1. Продължителността на Активацията е от петък, 23.03.2018 г., до събота – 28.04.2018 г. включително.

 

РАЗДЕЛ 4.

ПРАВО НА УЧАСТИЕ

 1. Активацията е отворена за участие на всички физически лица над 16-годишна възраст, живеещи в България, с изключение служителите на S.A. Coca-Cola Services N.V., „Кока-Кола България“ ЕООД, „Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България“ АД, СМАРТ Комуникейшънс, рекламните агенции, свързани с Активацията; както и членове на семействата на всички посочени по-горе лица (деца, родители, братя, сестри и съпрузи).
 2. С участието си участниците декларират, че имат навършени 16 години и, в случай че са под 18 години, имат съгласие от родител/настойник да участват в тази Активация. Също така декларират, че имат право валидно и неограничено да извършват всички действия във връзка с участието в настоящата Активация.
 3. Всички лица, ненавършили 18 години, следва да получат разрешение от родител или друг законен представител, преди да вземат участие в Активацията или да предоставят свои лични данни.
 4. В случай че награда бъде спечелена от Участник, който не е навършил 18 години в деня на спечелване на наградата, тя може да бъде получена само със съгласието на родител или друг законен представител. В случай на липса на такова съгласие, по преценка на Организаторите, наградата може да бъде предоставена на друг участник по установения в настоящите правила ред.
 5. Участието в Активацията не е обвързано с покупка на продукти на The Coca-Cola Company.
 6. Желаещите да участват в Активацията трябва да разполагат с конзола за електронни игри Sony PlayStation 4® и играта FIFA 18, разработена от EA Games®.

 

РАЗДЕЛ 5.

МЕХАНИЗЪМ НА АКТИВАЦИЯТА

 1. Всеки желаещ да участва в Активацията трябва да посети www.mysparx.bg и да се запознае с Официалните правила на Активацията.
 2. Всеки желаещ да участва в Активацията трябва да има регистриран профил в MySPARX (www.mysparx.bg) според Условията за ползване на платформата: https://mysparx.bg/page/terms-of-use
 3. Активацията се състои от 3 етапа:
  • Етап 1: Записване за онлайн квалификация посредством секция „eCOPA“ на уебсайта www.mysparx.bg (23-ти март до 10-ти април (включително) 2018 година) – за да се запише, желаещият да участва трябва да предостави три имена, актуален мобилен телефон, e-mail адрес, регион на местоживеене и личен PSN акаунт, както и да потвърди, че има навършени 16 години и е съгласен/а с Официалните правила. Строго забранено е ползването на PSN акаунт, който не е собственост на участника. Ако бъде установена подобна злоупотреба, Организаторите си запазват правото да дисквалифицират съответния участник. Един желаещ да участва може да се запише само веднъж. Желаещите да участват трябва да разполагат с конзола за електронни игри Sony PlayStation 4® и играта FIFA18, разработена от EA Games® Записващите се за участие трябва да ползват един и същ псевдоним във всички канали на Активацията – PSN, Discord, toornament.com, регистрационна форма и т.н. Всеки успешно записал се за участие ще получи 500 точки опит в профила си в платформата MySPARX (www.mysparx.bg).
  • Етап 2: Онлайн квалификация (13-ти април – 22-ри април (включително) 2018) – провежда се изцяло онлайн на Sony PlayStation 4® между всички записали са се участници и посредством платформата toornament.com в 6-те региона, като всички регионални мачове ще се играят поетапно, например - първо мачовете между записалите се от регион "Северозападен", след това мачовете между записалите се в регион "Северен централен" и така до изиграване на мачовете във всеки от регионите и излъчване на финалисти. В 4-те региона с най-много записали се участници финалистите ще бъдат 3-ма, а в останалите 2 региона - 2-ма. Форматът на турнира е „Директна елиминация“ (Single Elimination, най-много победи от 3 (три) мача) – FUT Friendly Seasons Game Mode. Футболна среща между записали се за квалификацията участници се започва по следния начин:
   • Участник добавя PSN профила на опонента си в „Приятели“ (Friends);
   • Същият участник стартира играта FIFA 18 и отива в секция Online Friendlies;
    • В секция Online Friendlies участникът избира прякора (PSN) на своя опонент и го кани да се включи във футболна среща при следните настройки: Half Length: 6 minutes; Difficulty Level: World Class;
     Controls: Any;
     Game Speed: Normal;
     Squad Type: Online; Music Volume: 0; Commentary Volume: 0.
   • Ако резултатът в редовното време на футболната среща е равен, опонентите играят продължения. В случай резултатът се запази равен и в продълженията, се бият дузпи. 
   • Времето за изчакване да се появи избран от участника опонент и да започне даден мач е 20 минути. Ако през този период от време някой от участниците в мача не се появи и включи в играта, на неявилия се участник се присъжда служебна загуба с 3:0 и в следващия кръг продължава явилият се участник.
   • Позволени са CUSTOM TACTICS и PLAYER INSTRUCTIONS, забранени са CUSTOM FORMATIONS. Настройката на DEFENDING трябва да бъде Tactical Defending.
   • Строго забранени са: опити за бавене и блокиране на игровия процес, обидно поведение и заплахи към играчи, залагания на мачове и формиране на коалиции между играчи в ущърб на други играчи в турнира.
   • Забранена е игра с карти под наем (Loan Players).
   • Участниците са задължени да направят снимка (screenshot) или видео от мача спрямо видео обяснение на един от администраторите на турнира.
   • Независимо от броя записали се, желаещите да участват ще бъдат разпределени в 6 групи, определени от 6-те региона на местоположение на записалите се участници. Всяка група ще има собствен Discord канал (https://discordapp.com/login). Участниците от дадена група ще получат връзка за достъпване на Discord канал посредством съобщение на предоставения от тях при записването им e-mail адрес.
   • Онлайн квалификацията продължава до 22-ри април (включително).
   • Най-добрите 16 участника (3 от 4-те региона с най-много записали се, 2 от останалите 2 региона) се класират за Етап 3.
  • Етап 3: Мини финал на събитието от турнира „Купата на Coca-Cola 2018” на 28-ми април 2018 г. в спортен комплекс „Изгрев“ (Бургас, районен парк „Изгрев“) – най-добрите 16 участника от онлайн квалификацията ще играят в мини финал на FIFA 18 в рамките на гореописаното събитие:
   • Правилата, при които ще се проведе мини финалът, са: игра на FIFA 18 нa конзола Sony PlayStation 4 във формат директна елиминация (Single Elimination), game mode: FUT Friendly Seasons Game Mode. Всеки от мачовете се играе при следните настройки: Half Length: 6 minutes; Difficulty Level: World Class;
    Controls: Any;
    Game Speed: Normal;
    Squad Type: Online; Music Volume: 0; Commentary Volume: 0.
   • Ако резултатът в редовното време на футболната среща е равен, опонентите играят продължения. В случай резултатът се запази равен и в продълженията, се бият дузпи. 
   • Който първи вкара златен гол, печели. Позволени са CUSTOM TACTICS и PLAYER INSTRUCTIONS, забранени са CUSTOM FORMATIONS. Настройката на DEFENDING трябва да бъде Tactical Defending.
   • Строго забранени са: опити за бавене и блокиране на игровия процес, обидно поведение и заплахи към играчи, залагания на мачове и формиране на коалиции между играчи в ущърб на други играчи в турнира.
   • Забранена е игра с карти под наем (Loan Players).
   • Организаторите и техните партньори ще поемат разходи по транспорт и настаняване на участници в мини финала, които не са от град Бургас.
   • В случай на възникване на технически проблем (срив във връзката за PSN оторизация, липса на интернет връзка, друго), Организаторите си запазват правото да проведат турнира при следните условия: 85 Rated Teams, Kick Off Mode.
   • Шампионът в мини финала се класира за турнира eCopa Coca-Cola Champions Final, който ще се проведе в държава в Европа през юни 2018 г. Повече информация предстои да бъде оповестена от Организаторите в разумен срок за успешното включване на спечелилия участник. Участниците на 2-ро и 3-то място ще спечелят награди.
 4. За валидно участие в Активацията се счита всяка регистрация за онлайн квалификацията (Етап 1) в съответствие със сроковете, описани в Раздел 3, както и условията, описани в Раздел 4 и Раздел 5.
 5. Регистрирайки се за участие в Активацията, участниците потвърждават, че са съгласни техните имена, PSN, профилни снимки и всякакво създадено от тях съдържание във връзка с Активацията да бъдат публикувани на Facebook страницата Copa Coca-Cola (https://www.facebook.com/CopaCocaCola.bg/), www.mysparx.bg,  www.kupata.bg и на Facebook страниците: https://www.facebook.com/WickyBG/ и https://www.facebook.com/PersiArmy/?ref=br_rs
 6. Печелившите от състезателните етапи (Етап 2 и Етап 3) ще бъдат обявени в 2 или повече от следните канали: Facebook страницата Copa Coca-Cola (https://www.facebook.com/CopaCocaCola.bg/), www.mysparx.bg,  www.kupata.bg и на Facebook страниците: https://www.facebook.com/WickyBG/ и https://www.facebook.com/PersiArmy/?ref=br_rs

 

РАЗДЕЛ 6.

ОПИСАНИЕ НА НАГРАДИТЕ

 1. Печелившите участници ще бъдат определени както следва:
  • Етап 1: 4-ма от записалите се за участие в онлайн турнира "еCOPA Coca-Cola 2018", изтеглени посредством електронен жребий на случаен принцип на 16-ти април 2018 г., ще спечелят пропуски за събитието "Aniventure Comic Con 2018", което ще се проведе в Inter Expo Center в София от 15 до 16-ти септември 2018 г. Организаторите и техните партньори няма да поемат каквито и да било разходи по пътуването и настаняването на печеливши участници, които не са от град София. Всеки пропуск важи за 1 (един) човек.
  • Етап 3: 3-мата най-добри участници в мини финала  ще спечелят награди – най-добрият от тях ще спечели участие на турнира eCopa Coca-Cola Champions Final, който ще се проведе в държава в Европа през юни 2018 г. и е официална квалификация за EA FIFA 18 Global Series PlayOffs. Повече информация предстои да бъде оповестена от Организаторите в разумен срок за успешното включване на спечелилия участник.  Останалите двама участници ще спечелят билети (всеки участник по един билет) за футболен мач от Световното първенство по футбол на FIFA в Русия 2018.
  • Организаторите и техните партньори ще поемат всички разходи по пътуването и настаняването на 3-мата печеливши участници в местата на провеждане на съответните събития -  eCopa Coca-Cola Champions Final и футболните мачове от Световното първенство по футбол на FIFA в Русия 2018.
 2. Стойността на всяка от описаните в т. 1 на настоящия раздел награди, с изключение на пропуск за събитието "Aniventure Comic Con 2018", надвишава 30 лв. Стойността на наградата пропуск за събитието "Aniventure Comic Con 2018" е 30 лв. с ДДС.
 3. Един победител може да получи само една награда. 

 

РАЗДЕЛ 7.

УВЕДОМЯВАНЕ НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ

 1. Печелившите участници в отделните етапи ще бъдат оповестени на www.mysparx.bg, Copa Coca-Cola (https://www.facebook.com/CopaCocaCola.bg/ и съответното събитие – регионален етап от турнира „Купата на Coca-Cola 2018” на 28-ми април 2018 г. в спортен комплекс „Изгрев“ (Бургас, районен парк „Изгрев“).
 2. Наградите на печелившите участници ще бъдат връчени от Организаторите по време на събитието от Етап 3 от Активацията. Наградите от Етап 1 ще бъдат доставени на печелившите участници на посочените в профилите им в MySPARX (www.mysparx.bg) адреси посредством куриерска услуга за сметка на Организаторите и техните партньори.
 3. В случай че победителят не може да приеме наградата или не осъществи контакт с Организаторите в рамките на 48 часа след уведомяването за спечелване на награда, наградата не може да бъде прехвърляна на друго лице. Организаторите не носят отговорност за подадена от победител непълна, неточна или грешна информация за контакт и получаване на награда: имена, телефонен номер за контакт, e-mail адрес, пощенски адрес и друга необходима информация. 
 4. Спечелилият участник е задължен да си сътрудничи с Организаторите по всички въпроси, свързани с получаването на наградата. Ако победителят не изпълни задълженията си, отнасящи се до това сътрудничество, и по този начин възпрепятства постигането на съгласие за приемането и доставянето на наградата, това се считат за обстоятелства, в които Организаторите не носят отговорност. Уговореният с Организаторите период от време не може да бъде удължаван и в случай че участникът-победител не спази крайния срок, тя/той ще изгуби правото си на награда.
 5. До връчването на наградите, Организаторите си запазват правото да дисквалифицират участник, който не отговаря на условията и правилата, изложени в настоящия документ. Организаторите не носят отговорност, ако участникът не успее да предостави информация, която се изисква от него (участника). Организаторите си запазват правото да дисквалифицират участници, които не спазват гореописаните правила и условия, по всяко време и без допълнителни обяснения.
 6. Участник, който спечели награда, се съгласява неговото име, профилна снимка и PSN да бъдат публикувани в 2 или повече от  следните канали: Facebook страницата Copa Coca-Cola (https://www.facebook.com/CopaCocaCola.bg/), www.mysparx.bg, www.kupata.bg и на Facebook страниците: https://www.facebook.com/WickyBG/ и https://www.facebook.com/PersiArmy/?ref=br_rs

 

РАЗДЕЛ 8.

ПРОЦЕДУРА ПО ПРЕДЯВЯВАНЕ, ВАЛИДИРАНЕ И ПОЛУЧАВАНЕ НА НАГРАДИТЕ

 1. Наградите на печелившите участници ще бъдат връчени от Организаторите по време на събитието от Етап 3 - регионален етап от турнира „Купата на Coca-Cola 2018” на 28-ми април 2018 г. в спортен комплекс „Изгрев“ (Бургас, районен парк „Изгрев“). Наградите от Етап 1 ще бъдат доставени на печелившите участници на посочените в профилите им в MySPARX (www.mysparx.bgадреси посредством куриерска услуга за сметка на Организаторите и техните партньори.
 2. Организаторите на Активацията не носят отговорност, при условие че печеливш участник не присъства на събитието по време на връчването на наградите или е предоставил каквато и да била невалидна информация в профила си в MySPARX (www.mysparx.bg), необходима за получаването на награда. В случай че към момента на получаване на известие в профила на печелившия в MySPARX, тя/ той (печелившият) не е потвърдил достоверността и/или не е допълнил адреса и телефонния номер в профила си, Организаторите не носят отговорност за изпращането и предоставянето на наградата. В случай че информацията е недостатъчна за осъществяването на успешна доставка или получаване на наградата, участникът губи правото си на награда и не му се дължат компенсации. Организаторите не носят отговорност за подадена от победител непълна, неточна или грешна информация за контакт и получаване на награда: имена, телефонен номер за контакт, e-mail адрес, пощенски адрес, адрес за доставка на наградата и друга необходима информация. В случай че победителят не може да приеме наградата или не осъществи контакт с Организаторите според описаното по-горе, наградата не може да бъде прехвърляна на друго лице от избрания победител. 
 3. Всички решения на Организаторите са окончателни и не подлежат на обжалване.
 4. Организаторите на Активацията не носят отговорност пред трети лица, в случай че участниците нарушават посочените по-горе клаузи, както и в случай че с действията си накърняват техни права или законни интереси.
 5. Ако Организаторите не могат да осъществи контакт с участника на събитието, в рамките на което се връчва награда, участникът не предостави необходимите данни за получаване на наградата или предоставените данни са неточни и/или непълни данни, Организаторите не носят отговорност за предоставянето на наградата. В този случай, по преценка на Организаторите, наградата ще бъде предоставена на друг участник според изложените в този документ процедури. Ако посочените данни за доставка на награда (имена, адрес, телефон и т.н.) в профила в MySPARX на печеливш участник от Етап 1 са грешни, Организаторите и техните партньори не носят отговорност за доставката и предоставянето на наградата. 
 6. При приемането на награди печелившите са задължени да подпишат декларация. В случай че печелившият е на възраст между 16 и 18 години, наградата ще му бъде връчена със съгласието и участието на родител/настойник. При приемане на наградата родителят/настойникът на печелившия участник трябва да подпише декларация.
 7. Приемайки награди с пазарна стойност над 30 лева, печелившите се считат за уведомени, че имат задължение по смисъла на чл. 8, ал. 6, т. 2 от Закона за данъците върху доходите на физическите лица (ЗЗДФЛ) и всички свързани условия в същия закон да декларират спечелената награда с подаване на Годишна данъчна декларация. В случай че печелившият участник е на възраст между 16 и 18 години, наградата се приема с подписана декларация от неин/негов (на печелившия) родител/настойник. При отказ да бъде попълнена и подписана декларацията, печелившият губи правото си награда.

 

РАЗДЕЛ 9.

ОТГОВОРНОСТ

 1. Организаторите и Администраторът на Активацията не носят отговорност за неспортсменски прояви по време на футболните срещи на FIFA 18 на който и да било етап от Активацията.
 2. Организаторите и Администраторът на Активацията не носят отговорност за недоразумения между участниците в Активацията на база футболни срещи на FIFA 18 на който и да било етап от Активацията.
 3. Организаторите и Администраторът на Активацията няма да водят кореспонденция за непечеливши претенции, които възникват след изтичането на срока на Активацията.
 4. Организаторите на Активацията не отговаря за качеството на наградите, както и за логистичните подробности, свързани с предоставянето и използването на наградите, включително неизрядни документи за пътуване, закъснения на транспортни средства и т.н.
 5. Организаторите и Администраторът на Активацията не носят отговорност, в случай че печеливш участник не изпълни задълженията си по т. 6 и т. 7 от Раздел 8 на настоящите Официални правила.
 6. Организаторите на Активацията не носят отговорност и няма да участват като страна в спор, в случай че печеливш участник не декларира получената от нея/него награда спрямо изложено в чл. 8, ал. 6, т. 2 от Закона за данъците върху доходите на физическите лица (ЗЗДФЛ).
 7. Организаторите на Активацията не носят отговорност за и няма да покриват каквито и да било разходи за ползване на интернет, възникнали вследствие на участие в Етап 2 на Активацията.
 8. Организаторите на Активацията и техните партньори не носят каквато и да било отговорност за провеждането на събитието "Aniventure Comic Con 2018" (15-16 септември 2018 г.). 
 9. Организаторите на Активацията и техните партньори не носят отговорност за и няма да бъде част от съдебни дела, касаещи правилното функциониране на мобилното приложение MySPARX и/или уебсайта MySPARX (www.mysparx.bg). 

 

РАЗДЕЛ 10.

ОТСЪСТВИЕ НА ПАРИЧНИ АЛТЕРНАТИВИ

 1. Не се допуска размяна на награди за пари и други алтернативи.

 

РАЗДЕЛ 11.

ПРЕКРАТЯВАНЕ НА АКТИВАЦИЯТА

 1. Организаторите имат неотменимото право да прекратят Активацията по всяко време, обявявайки това в съответствие с Раздел 1, в случай че настъпят злоупотреби с права по тези правила, масово нарушаване на Правилата или форсмажорни обстоятелства. В тези случаи на участниците не се дължи никаква компенсация.

 

РАЗДЕЛ 12.

СЪДЕБНИ СПОРОВЕ

 1. Всеки потенциален съдебен спор между Организаторите на Активацията и участниците в същия се решава по взаимна договорка; при невъзможност за постигане на такава спорът се решава от компетентните съдилища в България.

 

РАЗДЕЛ 13.

ПУБЛИЧНОСТ

 1. С участието си в настоящата Активацията участниците декларират и се съгласяват, че предоставят личните си данни доброволно, като необходимо условие за участие в Активацията и за ползването на правата, които могат да придобият с участието си в нея, и предоставят изричното си съгласие Организаторите да обработват предоставените от тях лични данни за нуждите на Активацията и в частност за целите на маркетинга и предоставянето на спечелената награда, както и се съгласяват, че в случай на получаване на награда техните имена, PSN, профилни снимки, регион на местоживеене, създадено от тях съдържание или други лични данни биха могли да станат публични и да бъдат използвани в аудио, печатни, видео или интернет материали от Организаторите и техни партньори за нуждите на Активацията, като не се дължи заплащане от тяхна страна. Избраните участници се съгласяват да бъдат снимани по време на събитието от турнира „Купата на Coca-Cola 2018” на 28-ми април 2018 г. в спортен комплекс „Изгрев“ (Бургас, районен парк „Изгрев“) и снимките и видео материалите с тяхно участие да бъдат публикувани на Facebook страницата Copa Coca-Cola (https://www.facebook.com/CopaCocaCola.bg/), www.kupata.bg, www.mysparx.bg и на Facebook страниците: https://www.facebook.com/WickyBG/ и https://www.facebook.com/PersiArmy/?ref=br_rs
 2. С участието си в настоящата Активация участниците дават изричното си съгласие техните имена, профилни снимки, PSN и създадено от тях съдържание да бъдат публично показвани по време на събитието от турнира „Купата на Coca-Cola 2018” на 28-ми април 2018 г. в спортен комплекс „Изгрев“ (Бургас, районен парк „Изгрев“), както и на Facebook страницата Copa Coca-Cola (https://www.facebook.com/CopaCocaCola.bg/), www.kupata.bg, www.mysparx.bg и на Facebook страниците: https://www.facebook.com/WickyBG/ и https://www.facebook.com/PersiArmy/?ref=br_rs

 

РАЗДЕЛ 14.

ДРУГИ УСЛОВИЯ

 1. Официалните правила ще бъдат достъпни за целия период на Активацията в интернет страници на адреси: www.mysparx.bg и www.houserules.bg
 2. За целия период на Активацията всички заинтересувани могат да получат информация  чрез изпращане на запитване с лично съобщение до страницата на Copa Coca-Cola във Facebook https://www.facebook.com/CopaCocaCola.bg/
 3. Участвайки в тази Активация, участниците приемат да се ангажират с настоящите Официални правила и да спазват техните условия и разпоредби.